Virág Benedek Ház

A süllyedő ház. Az 1838-as árvíz után megemelték a Tabán utcáinak a szintjét. A Virág Benedek Ház épületének erős falai azonban ellenálltak a Duna hullámainak, így itt maradt az eredeti, patinás, régi korokat szellemeket idéző utcaszint. 

Az épület mai formájában már az 1700-as években működött. Csodás belső udvarán egykor még ferences rendi szerzetesek is éltek, majd több legendás tabáni vendéglőnek, például az Arany Perecnek, majd a Háromcsőrű Kacsának is otthont adott. A régi vendéglők kerti mulatságainak színtere ma is megmaradt, s ahogyan háromszáz évvel ezelőtt, a ház ma is a vidámság, a sokszínűség, a zene, a tánc, a gasztronómia és a finom borok kóstolásának kitüntetett helyszíne maradt. A Tabán egyik legszebb épülete, legszebb udvara, remek hangulatot adó akusztikával, évszázados vidámsággal a falaiban.

 

Nyitvatartás:
Sze-P: 12:00 – 18:00
Szo: 10:00 – 13:00
Továbbá az aktuális programokhoz igazodóan.

Elérhetőség:
1013 Budapest, Döbrentei utca 9.
info@maraikult.hu
+36 20 264 1134

Terembérleti lehetőség a Virág Benedek Házban

Termeink minden igényt kielégítően adhatnak helyet a legkülönbözőbb családi és céges rendezvényeknek, filmforgatásoknak is.

Galéria

Íratkozz fel hírlevelünkre

Legyél az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyd ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyél részese kulturális közösségünknek!

Regisztrációval megerősíted, hogy egyetértesz az Általános Szerződési Feltételeinkkel.