Virág Benedek Ház

A süllyedő ház. Az 1838-as árvíz után megemelték a Tabán utcáinak szintjét. A Virág Benedek Ház épületének erős falai azonban ellenálltak a Duna hullámainak, így itt maradt az eredeti, patinás, régi korokat, szellemeket idéző utcaszint. 

Az épület mai formájában már az 1700-as években működött. Csodás belső udvarán egykor még ferences rendi szerzetesek is éltek, majd több legendás tabáni vendéglőnek, például az Arany Perecnek, majd a Háromcsőrű Kacsának is otthont adott. A régi vendéglők kerti mulatságainak színtere ma is megmaradt, s ahogyan háromszáz évvel ezelőtt, a ház ma is a vidámság, a sokszínűség, a zene, a tánc, a gasztronómia és a finom borok kóstolásának kitüntetett helyszíne maradt. A Tabán egyik legszebb épülete, legszebb udvara, remek hangulatot adó akusztikával, évszázados vidámsággal a falaiban.

 

Nyitvatartás:
Kedd – péntek: 14:00 – 18:00
Szombat: 10:00 – 13:00
Továbbá az aktuális programokhoz igazodóan.

Jegypénztár:
Jegyek a Virág Benedek Ház programjaira a helyszínen az eseményt megelőző egy órában készpénzel, valamit a MáraiKult pénztárában vásárolhatók.

Nyári pénztári nyitvatartás: szerdától – péntekig 14:00 – 20:00

Elérhetőség:
1013 Budapest, Döbrentei utca 9.
info@maraikult.hu
+36 20 264 1134

Programok

Események a helyszínen

Terembérleti lehetőség a Virág Benedek Házban

Termeink minden igényt kielégítően adhatnak helyet a legkülönbözőbb családi és céges rendezvényeknek, filmforgatásoknak is.

Galéria

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legyen Ön is az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyja ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyen részese kulturális közösségünknek!

A feliratkozással megerősíti, hogy egyetért az Adatvédelmi nyilatkozatunkkal.