Borsos Miklós Emléklakás

Borsos Miklós élete utolsó tizenkét évét töltötte itt, a már önmagában is művészi alkotásnak számító, középkori emlékeket rejtő Úri utca 6. szám alatti épület második emeletén. Borsos 1990-ben bekövetkezett halála után felesége, Kéry Ilona még több mint egy évtizedig élt közös lakásukban. 2001-ben ő is elhunyt, otthonukból pedig felesége végakaratának értelmében emléklakást alakítottak ki.

A Borsos Emléklakásban a régi bútorok és használati tárgyak – mint például a művész Firenzében vásárolt reneszánsz székei, gyönyörű erdélyi utazóládája, kézi csomózású perzsa szőnyege, eredeti csillárja és könyvei – mellett állandó kiállítást alakítottak ki, amely Borsos életművét hivatott bemutatni. Tusrajzok, grafikák, a Primavera című fehér gipszszobor, kisplasztikák tekinthetők meg a művész volt otthonában.

Nyitvatartás:
Szerda: 10:00 – 18:00
Szombat: 10:00 – 14:00

Más napokon bejelentkezés alapján.
A belépés ingyenes.

Nyári szünet: július 8.–augusztus 20.

Programok

Események a helyszínen

Lehetőségek az Emléklakásban

Ha felkeltettük az érdeklődését, látogasson el Budavár szívébe, és fedezze fel velünk Borsos Miklós életét és munkásságát. Az emléklakás minden berendezési tárgya mögött egy történet, egy pillanat elevenedik meg, hívogató légkörünkben pedig otthonosan érezheti magát, és átélheti a Borsos házaspár világát és inspirációját.

Galéria

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legyél az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyd ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyél részese kulturális közösségünknek!

A feliratkozással megerősíted, hogy egyetértesz az Adatvédelmi nyilatkozatunkkal.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legyen Ön is az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyja ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyen részese kulturális közösségünknek!

A feliratkozással megerősíti, hogy egyetért az Adatvédelmi nyilatkozatunkkal.