Országház utcai Könyvtár

- könyvtár a budaváriaknak

A Várban, az Országház utca 13. szám alatt térítésmentes könyvtárat működtetünk az I. kerületi lakosok részére. Ez a könyvtár egyben közösségi tér is, lehetőséget teremt az olvasóközönség számára a rendszeres találkozásra.

A könyvkölcsönzésen túl ingyenes internethasználat, gyereksarok és újságkölcsönzési lehetőség várja Budavár lakóit.

A könyvállomány folyamatosan frissül.

A könyvtár épülete középkori és barokk belső részleteket magában foglaló, egyemeletes egykori lakóház. 1686-ban, Buda visszafoglalásánál rommá vált, 1870 körül fejeződött be a teljes felújítása. Földszintjén a kapualjat kétmezős gótikus, bordás keresztboltozat fedi csúcsíves ajtókerettel, melynek vállkövei  az 1924-es átalakítás során kerültek helyükre, akárcsak a barokk csehsüveg-boltozat.

Nyitvatartás: 
Kedd: 15:00 – 17:00
Csütörtök: 15:00 – 17:00

Nyári szünet: július 8.–augusztus 20.

Beiratkozás:
Nagykorúak esetében érvényes személyi igazolványra és lakcímkártyára, kiskorúak esetén a szülő vagy gondviselő érvényes személyi igazolványára és lakcímkártyájára van szükség.

Elérhetőség:
1014 Budapest, Országház utca 13.
info@maraikult.hu
Telefon: +36 20 264 1134

Lehetőségek a könyvtárban

Szeretettel várunk minden első kerületi olvasni vágyót könyvtárunkban, hiszen gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nyújtunk változatos kínálatot! Látogasson el hozzánk, és engedje, hogy az olvasás élménye újra és újra elvarázsolja!

Galéria

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legyél az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyd ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyél részese kulturális közösségünknek!

A feliratkozással megerősíted, hogy egyetértesz az Adatvédelmi nyilatkozatunkkal.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legyen Ön is az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyja ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyen részese kulturális közösségünknek!

A feliratkozással megerősíti, hogy egyetért az Adatvédelmi nyilatkozatunkkal.