Vadon nőtt étterem
A sorozat alkalmain felfedezzük hazánk ehető virágait, bepillantunk magyar kertekbe és szakácskönyvekbe. Megtudhatjuk a vadnövény gasztronómia hogyan hódított teret, hogyan váltak az egykori ínséges ételek mára trendi fogásokká.
Augusztusi előadásunk során a vadnövények gasztronómiájával ismerkedünk meg. Mi mindenre jó például a csalán, a bodza, az akác vagy a pitypang? Mit főzhetünk százszorszéplevélből, katánggyökérből, lóherevirágból? A túlélés lehetősége vagy az ínyencek bolondériája? Virágkóstolóval egybekötött felfedezést tehetünk Halmos Monika: Vadon nőtt étterem című könyve alapján.
Előadó: Halmos Monika fitoterapeuta, sommelier, az ehető virágok szakértője
Belépő: 2000 Ft
Időpont: Augusztus 8., csütörtök, 19:00
Helyszín: Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.)
Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!