Márai Sándor Művelődési Ház

Márai Sándor Művelődési Ház

A Márai Sándor Művelődési Ház a Krisztina körút és a Mészáros utca sarkán, Buda egyik emblematikus épületében található. Az 1900-ban épült és 2021-ben felújított egykori Budai Polgári Kaszinó máig őrzi patinás hangulatát, az új funkciónak megfelelően átalakított terei adnak otthont a Budavári Művelődési Ház (Bem6) utódintézményének, a Márai Sándor Művelődési Háznak, röviden MáraiKultnak. Az intézmény közművelődési tevékenysége mellett kulturális programkínálatával a legszélesebb korosztály érdeklődési körének igényeit kívánja kielégíteni. Az első kerületben élők igényeit szem előtt tartva, a kisgyermekek számára szervezett interaktív zenei programokon, valamint készségfejlesztő foglalkozásokon át az esti könnyű- és komolyzenei koncerteken keresztül, az ismeretterjesztő és irodalmi és közösségi programokig, filmvetítésekig kellemes szórakozást kínál.1013 Budapest, Krisztina tér 1.

H-P: 9:00-21:00

Szo: 10:00 - 18:00 illetve a rendezvényektől függően


Vasárnap és ünnepnapokon az aktuális programokhoz igazodóan. 


Elérhetőség: info@maraikult.hu

Jókai Anna Szalon

Jókai Anna Szalon

A 2017-ben elhunyt Kossuth-díjas és Kossuth Nagydíjas Jókai Anna író emlékére 2017 szeptemberében megnyílt kulturális szalon irodalmi estekkel, komolyzenei koncertekkel, pódium-előadásokkal és könyvbemutatókkal várja az érdeklődőket.1011 Budapest, Iskola utca 28.

Nyitvatartás

Hétfő: zárva

Kedd: 14-20

Szerda: 10-20

Csütörtök: 10-20

Péntek: 14-20

Szombat: zárva, program esetében 16-20

Vasárnap és ünnepnapokon programok függvényében. 

Várnegyed Galéria

Várnegyed Galéria

Az I. kerületi Várnegyed alkotóinak, szervezeteinek, lakóinak művészeti galériája. Kiállítások, közösségi események színtere, alkotási és találkozási hely. A Galéria időszakos nyitvatartásáról Facebook oldalunkon értesülhet.1015 Budapest, Batthyány utca 67.

Nyitvatartás


Hétfőtől péntekig 13:00 – 17:00 és szombaton 11:00 – 16:00 


Vízivárosi Klub

Vízivárosi Klub

Az I. kerületi Víziváros alkotóinak, szervezeteinek, lakóinak kulturális és közösségi tere. Civil kezdeményezések támogatója, közösségi események és folyamatok, tanulás, együttműködés, részvétel és találkozás helye.1015 Budapest, Batthyány utca 26.

Nyitvatartás: 


Hétfő: 10:00 - 18:00 

Kedd, szerda: 9:00 - 13:00

Csütörtök, péntek: 13:00 - 21:00

Szombat: 9:00 - 13:00 

Továbbá a tanfolyamok és a foglalkozások rendje, valamint esti rendezvények szerint. 


Bővebb információ: 0620 - 509 2045

Virág Benedek Ház

Virág Benedek Ház

A Virág Benedek Ház műemléki épületegyüttese 1811-ben épült a nagy tabáni tűzvész után. Mai nevét a pálos szerzetes iró, költő és tanár Virág Benedekről kapta, akinek egykori háza elött az Apród utcai oldalon ma egy emlékmű áll tiszteletére. A Döbrentei utca és Apród utca által határolt épületegyüttes romantikus belső udvara százéves diófájával a régi Tabán egyik megmaradt szigete.  


Az épület kortárs kultúrcentrumként működik, ahol a kiállítások mellett a belső udvaron és az emeleti teremsor XIX. századi festett tereiben minden korosztályt megszólító programok kerülnek megrendezésre. Könnyű- és komolyzenei koncertek, családi programok és nyáresti kertmozi vetítések várják a látogatókat. A nyári szezonban gyerektáboroknak adnak otthont az épület különböző részei. A Virág Benedek Ház modern, alternatív művészcsoportoknak, valamint civil kulturális kezdeményezéseknek is teret ad, ötvözve egy kiállítótér, egy alkotói inkubátorház és egy befogadó szemléletű, közösségi találkozóhely funkcióit.1013 Budapest, Döbrentei utca 9.

Nyitva tartás

H-Szo: 10:00-18:00

Vasárnap: zárva

Valamint rendezvényektől függően, programokhoz igazodva.


Tér-Kép Galéria

Tér-Kép Galéria

A Tér-Kép Galéria egy kortárs művészeti galéria, ahol helyet kapnak a képzőművészeti alkotások, fotóművészek, szobrászok és az iparművészek kiemelkedő munkái egyaránt. A galéria által képviselt, különböző generációkhoz tartozó művészek tevékenységének közös jellemzője a médiumtól független jelenkori eszme, a pillanat ábrázolása. A galéria alapvető törekvése a kortárs művészet és közönségének összekapcsolása. Célunk egy olyan hely megteremtése, ahol a művészek munkáikat egy professzionális szakmai hátterű kontextusban mutathatják be. Ennek alapját a szakmai partnerekkel és a közönséggel való együttműködés jelenti. A Budavári Önkormányzat új galériája a budai kulturális élet egyik meghatározó színhelyén helyezkedik el a Tabán mozitól egy percre, a Horváth-kert szomszédságában.1016 Budapest, Krisztina krt. 83-85.

Nyitvatartás

H: Zárva

K-Szo: 14:00-18:00

V: Zárva

Országház utcai Könyvtár

Országház utcai Könyvtár

A Könyvtár korlátozottan nyilvános, vagyis csak az I. kerület lakosai férhetnek hozzá a több ezer darabos könyvállományhoz. Számukra a beiratkozás ingyenes. Nagykorú jelentkező esetében érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya, kiskorú beiratkozó esetében szülő vagy gondviselő érvényes személyi igazolványára és lakcímkártyájára van szükség.1014 Budapest, Országház u. 13.

Nyitvatartás

Kedd: 15:00 – 17:00

Csütörtök: 15:00 - 17:00

Bővebb információ: 0620 - 264 1134