Virág Benedek Ház

Virág Benedek Ház műemlék

A Virág Benedek Ház műemléki épületegyüttese 1811-ben épült a nagy tabáni tűzvész után. Mai nevét a pálos szerzetes iró, költő és tanár Virág Benedekről kapta, akinek egykori háza elött az Apród utcai oldalon ma egy emlékmű áll tiszteletére. A Döbrentei utca és Apród utca által határolt épületegyüttes romantikus belső udvara százéves diófájával a régi Tabán egyik megmaradt szigete.

Az épület kortárs kultúrcentrumként működik, ahol a kiállítások mellett a belső udvaron és az emeleti teremsor XIX. századi festett tereiben minden korosztályt megszólító programok kerülnek megrendezésre. Könnyű- és komolyzenei koncertek, családi programok és nyáresti kertmozi vetítések várják a látogatókat. A nyári szezonban gyerektáboroknak adnak otthont az épület különböző részei. A Virág Benedek Ház modern, alternatív művészcsoportoknak, valamint civil kulturális kezdeményezéseknek is teret ad, ötvözve egy kiállítótér, egy alkotói inkubátorház és egy befogadó szemléletű, közösségi találkozóhely funkcióit.

Nyitvatartás
H-K: Zárva
Sze-Cs-P: 14:00-18:00
Szo: 10:00-18:00

Jókai Anna Szalon

Jókai Anna Szalon tábla

A 2017-ben elhunyt Kossuth-díjas és Kossuth Nagydíjas Jókai Anna író emlékére 2017 szeptemberében megnyílt kulturális szalon irodalmi estekkel, komolyzenei koncertekkel, pódium-előadásokkal és könyvbemutatókkal várja az érdeklődőket.

Nyitvatartás
H-K: Zárva
Sze-Cs-P-Szo: 10:00-14:00 és a programok ideje alatt.

Tér-kép Galéria

Tér-Kép Galéria logója

A Tér-Kép Galéria egy kortárs művészeti galéria, ahol helyet kapnak a képzőművészeti alkotások, fotóművészek, szobrászok és az iparművészek kiemelkedő munkái egyaránt. A galéria által képviselt, különböző generációkhoz tartozó művészek tevékenységének közös jellemzője a médiumtól független jelenkori eszme, a pillanat ábrázolása. A galéria alapvető törekvése a kortárs művészet és közönségének összekapcsolása. Célunk egy olyan hely megteremtése, ahol a művészek munkáikat egy professzionális szakmai hátterű kontextusban mutathatják be. Ennek alapját a szakmai partnerekkel és a közönséggel való együttműködés jelenti. A Budavári Önkormányzat új galériája a budai kulturális élet egyik meghatározó színhelyén helyezkedik el a Tabán mozitól egy percre, a Horváth-kert szomszédságában.

Nyitvatartás
H-K: Zárva
Sze-Cs-P: 14:00-18:00
Szo: 10:00-18:00

Várnegyed Galéria

Várnegyed Galéria bejárata

A 2004-ben alapított Várnegyed Galéria a kezdetektől fogad képzőművészeti, fotográfiai, iparművészeti tárlatokat. A grafikustól és a szobrásztól a textilművészig számos alkotó otthonra talált a Vízivárosban található kiállítótérben, amely a helyi, budai művészek számára is egy stabil pont lett a művészeti életben. A rangos díjakkal elismert mesterek mellett a pályakezdők számára is nyitott a lehetőség a képzőművészet mellett a design területén is, melynek egyre több, nemzetközi kitekintésű, formálódó műhelye kaphat bemutatkozási lehetőséget Buda belvárosában.

Vízivárosi Klub

Vízivárosi Klub

Az I. kerületi Víziváros közösségi tere. Sok jó program kis helyen is elfér! A Vizivárosi Klub szívesen biztosít teret civil szervezetek összejöveteleihez, kártya-klubhoz, közös beszélgetésekhez vagy bármilyen más közösségi programhoz.