Ugrás a tartalomhoz
Útibeszámoló – Balaton

Útibeszámoló – Balaton

Ár: 1500 Ft

Jegyek:

Jegyvásárlás az eseményre

A Balaton földrajzilag egy nagy tó Közép-Európában. Nekünk, magyaroknak pedig a "belső óceán", mintha csak arra emlékeztetne, hogy valaha itt terült el a világ legnagyobb tava, a Pannon tenger. Noha ezeknek sosem volt közük egymáshoz, de Európa legszárazabb klímájú, tengerparttal nem rendelkező országának ez a tó a legnagyobb ajándék, amit természet adhat. Mindösszesen tízezer éves, és fürdeni benne alig 150 éve módi. Fél évszázada még olyan izgalom kísérte a Balatonra történő utazást, mintha ma az ember a tengerre utazna. Ma pedig már szinte rutinból leugorhatunk a nagy tóhoz a fővárosból, akár egy napra is.

Nagy Gábor túravezető ezúttal a Balaton kevésbé ismert oldalát is megmutatja, ahol olyan helyeket és élményeket is megismerhetünk, melyeket utána a nyáron mi magunk is felkereshetünk.

„Számomra minden találkozás olyan, mintha először pillantanám meg minden más tótól különböző színét, érezném csak rá jellemző illatát. A Balatonról mindent leírtak már, ami tudományosan megfogalmazható, így lett a világ legjobban kutatott tava. Éppen ezért a mostani előadásomban inkább érzéseket, összefüggéseket, különleges élményeket teszek közkinccsé, és próbálom meg személyes megvilágításba helyezni fotóimon és rajzaimon keresztül. Tartson velünk egy Balaton körüli utazásra válogatott képek és gondolatok hullámain!”


Jegyár: 1500Ft


A program szabadtéren valósul meg, rossz idő esetén a teremben. A helyszínen a fizetés bankkártyával nem lehetséges. 


contact

kapcsolat:

viragbenedekhaz@maraikult.hu