Ugrás a tartalomhoz
A hetedik kontinens - Antarktisz - Világjáró előadássorozat

A hetedik kontinens - Antarktisz - Világjáró előadássorozat

Ár: 1000 Ft

Jegyek:

Jegyvásárlás az eseményre

Elter Károly előadása


Az Antarktisz csupa „leg”! A legkésőbb – majdnem pontosan kétszáz éve – felfedezett, Európától a legtávolabb fekvő, a leghidegebb, a legvastagabb jégtakaróval rendelkező, legszárazabb és a legritkábban lakott szárazulat. Állandó települései alapvetően tudományos kutatóbázisok, melyek a hosszú és vaksötét téli hónapok alatt szinte teljesen kiürülnek.

Megismerése a huszadik századtól kezdődött, s számos áldozattal járt. Amíg az egyszerű turista számára egykoron szinte megközelíthetetlen volt, manapság már évente mintegy százezren látogatják. Bár szinte mindent hó és jég borít, a „fehér foltok” - hála a tudósok kutatásainak – egyre inkább eltűnnek.

Az előadás bemutatja a kontinens geológiai, éghajlati és földrajzi viszonyait, szegényes növény- és állatvilágát, megismerhetjük a kontinens felfedezésének, valamint az Antarktiszi Szerződés létrejöttének részleteit, a kontinenshez kapcsolódó politikai intrikákat.


Belépő: 1000 Ft

Jegyek az alábbi linken érhetőek el: https://tixa.hu/a-hetedik-kontinens-antarktisz


Időpont: 2023. október 25. szerda 17:30

Helyszín: MáraiKult (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)


Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

contact

kapcsolat:

info@maraikult.hu