Láthatáron csoport - Hagyaték

Láthatáron csoport - Hagyaték

Ár: 2500 Ft

Jegyek:

Jegyvásárlás az eseményre

 

MARTIN MILLER: A TEHETSÉGES GYERMEK IGAZI DRÁMÁJA ÉS ALICE MILLER ÍRÁSAI ALAPJÁN

 

A világhírű gyermekkorkutató, Alice Miller és fia, a szintén pszichológus Martin Miller kapcsolatát bemutató Hagyaték című darabot Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve ihlette, ami édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának leírása. Ebből a közfelfogás számára eddig teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki az elismert pszichológusnőről.


Szeretnénk megvizsgálni, milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és nem képes érzékenynek lenni saját gyermekére? Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk, akármit is csinálunk? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e egy önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?ű


Az előadás az egyéni, családi és társadalmi traumák, valamint feldolgozásuk módját kutatja, a jelenből indulva villantva fel a múlt képeit. A történet különböző tereken és korokon át, különböző szereplőket megelevenítve és az olykor eltérő narratívákat ütköztetve, mozaikszerűen bomlik ki.


Dramaturg: Gyulay Eszter

Rendező: Tárnoki Márk

Színészek: Feuer Yvette és Rába Roland

Látvány és jelmez: Horváth Jenny


Az előadás hossza: 60 perc

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk! 


Jegyárak: 2500 Ft, diák/nyugdíjas: 1500 Ft, 

I. kerületi kártyával a helyszínen készpénzben 2000 Ft. 

contact

Márai Sándor Művelődési Ház

email-cím: info@maraikult.hu

Program Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház