Hangszínház - FINITA LA COMMEDIA - Ősbemutató

Hangszínház - FINITA LA COMMEDIA - Ősbemutató

Ár: 1499 Ft

Jegyek:

Jegyvásárlás az eseményre

Hangszínház - FINITA LA COMMEDIA - Ősbemutató


Borbély László írása

Bemutató előadás


1950-es évek. Egy bábu elmeséli hasbeszélő gazdája romantikus történetét. Lassan kikopnak a mutatványosok, artisták a népligeti vurstliből. Átköltöznek a Vidámparkba, a Bábszínházba, más munkát keresnek, új életet kell kezdeniük az új világban, mert a hatalom nem tűri szabad életvitelüket. Ki-ki másként éli meg a változást. Van, aki a magánéletbe vonul vissza, más a rendszer ellen lázad, megint más a Fradi focicsapatának imádatába menekül. Eljön 56 októbere, amikor megmutatkozik, hogy az ellenállás formái merre vezetik hőseinket.

Borbély László sorra jelenteti meg regényeit, publikál irodalmi lapokban (Országút, Lyukas óra, stb.), egyre elismertebb író. Finita la commedia c. kisregénye a hasonló című kötetben jelent meg. Hangszínházi előadásunk egyben 56-ról szóló megemlékezés is.


Szereplők: Bodor Géza, Nagy Sándor, F. Nagy Eszter, Mesterházy Gyula, Köleséry Sándor, Dóka Andrea, Farkas Alpár. Hangkulissza: Szeles Imre. Rendező: Rák Kati


Az előadás védettségi igazolvány nélkül látogatható.


Jegyek elővételben a Tixa oldalán 1500 Ft-ért az előadást megelőző egy óráig, eztán a helyszínen készpénzért kaphatók.


I. kerületi lakosok a kerületkártya felmutatásával a helyszínen készpénzért 1000 Ft-os, kedvezményes jegyet vásárolhatnak.

contact

Márai Sándor Művelődési Ház

email-cím: info@maraikult.hu

Program Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház