facebook logo
Várnegyed egykor és most - közösségi kiállítás

Várnegyed egykor és most - közösségi kiállítás

A program ingyenesen látógatható.

A Budapest100 Várnegyedre fókuszáló rendezvénye alatt bemutatott közösségi kiállítás fotóit a Várnegyed Galéria Fortepan klubjának tagjai alkották meg egy több hetes, mentorált folyamat során.
A klub azzal a céllal jött létre, hogy a Fortepan archívum Várban készült fotóihoz, az azokon megjelenő helyszínekhez, helyzetekhez, szereplőkhöz keressen személyes és a mához köthető kapcsolódásokat. A tagok a kiválasztott felvételek vizsgálata közben felidézett élményeiket osztották meg egymással, közösen keresték meg a Várnegyedhez leginkább kapcsolható fogalmakat, történeteket, képeket. Az így kialakított koncepció mentén maguk is fotókat készítettek, melyeket Szabó R. János fotográfus és a Paralel Alkotócsoport drámainstruktorai vezetésével, közös elemzés során újra- és újra alkottak, pontosítottak.
A végső válogatás így összeköti a múlt ábrázolásait a kortárs mindennapokkal, megalkotva a Várnegyed szubjektív képgyűjteményét, a jelen archívumát.
A csoport tagjai: Bozsó Orsolya, Geiszt Miklós, Nagy Gabriella, Pál Rebeka, Pocsai Zsolt, Rákoskerti Varga Judit, Schwertner Janka, Sztankay Bea, Vajda Júlia
Csoportvezetők: Fodor Fanni, Szabó R. János, Török Tímea
Kiállítás megnyitó május 13. 18.00
Nyitvatartás a Budapest100 ideje alatt: május 14-15. 10.00-18.00
Nyitvatartás június 29-ig: hétfőn és szerdán 13-17 óráig
A kiállítás megtekintése ingyenes.
A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg a Budapest100 rendezvényén.

contact

Várnegyed Galéria

kapcsolat: info@maraikult.hu