ÁRNYÉK IDŐ

ÁRNYÉK IDŐ

A program ingyenesen látógatható.

Árvai György a Magyar Képzőművészeti Egyetemi tanulmányi óta az általa alapított Természetes Vészek Kollektíva performance-színházi csoporttal az ember, a tárgy, a tér és a „jelenlét” idő kapcsolatát „kutatja”.

1985 óta tervez látványt, díszletet, installációt színházi előadásokhoz, filmekhez, kiállításokhoz.

Rendszeresen vesz részt nagyméretű hang és fény installációival, fikciós tér-plasztikáival, magyar, és külföldi csoportos, és egyéni kiállításokon.

2018 óta készült fikciós tér-vízióit 2D-be, azaz két dimenzióba redukálva, festményein jeleníti meg.

A kép sorozatai minden esetben 100x100 cm-es méretű, monokróm, fekete-fehér-szürke.

A festmények analizált témái leginkább a tér filozófiája, a stílus emlékezete, a táplálék enyészete, a dermedés felülete külső- belső részletinek összefüggése, léptékváltása és mindezek látszólagos, és valóságos ellentmondásai.

A képek üressége, ha tetszik az elmúlás mauzóleummá nemesíti az általa ábrázolt tereket, a vákuum és az elhagyatottság szelleme kísért bennük.

Az alkotó, színház és film látványként létrehozott többnyire metafizikus tértervei, hatottak a képzőművészeti munkáira. „A „kutatás” tehát az antiművészet illúzióit és utópiáit teszteli: minél hibátlanabbul működik tökéletességig megkonstruált logisztikája, annál pontosabban dekonstruálja azt, amit maga is tesz.

contact

Márai Sándor Művelődési Ház

email-cím: info@maraikult.hu

Program Helyszín: Tér-Kép Galéria