Ugrás a tartalomhoz
100 portré - Krajcsovics Károly ötvös-iparművész tárlata

100 portré - Krajcsovics Károly ötvös-iparművész tárlata

A program ingyenesen látogatható.

Krajcsovics Károly ötvös-iparművész 100 portré című kiállítása május 15-től este hattól június 10-ig látható a Galériában. A tárlaton a művész bronzból, pirogránitból készült érmeit és a tervezési folyamat részeként készült rajzokat, grafikákat lehet megtekinteni.


„Hogy miért készítek érmet?

Jól érzem magam, ahogy az anyag formálódik a kezemben. Inspirál, hogy erre a kis felületre kell sűríteni gondolatot, üzenetet vagy véleményt. Ezek nem pénz-érmék. Ezek az érmék a gondolataimnak, véleményemnek, meglátásaimnak a vizuális lenyomatai. A mintázás stílusa, a felületek megmunkálása, a forma-világ kialakítása, és a szövegrészek kalligráfiája - mind a mondanivalót szolgálják. Az érmek világa egy intim világ. Részben méretük, részben gondolati tömörségük okán. Elmerülök bennük. A látványukban, a készítésük közben és ez egy nagyon jó érzés. Ezt és az érmek mögötti gondolatot szeretném továbbítani, hogy másokban is érzelmeket keltsen és gondolatokat ébresszen.”


A kiállítás június 10-ig, keddtől péntekig 14 -18 óráig, szombaton 10 -14 óráig tekinthető meg.

A belépés díjtalan.


Támogató: NIT Kamionsuli Kft.


A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.


contact

kapcsolat:

varnegyedgaleria@maraikult.hu