Kürthy András a rendező – könyvbemutató beszélgetés

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a február 22-én megrendezésre kerülő könyvbemutatóra, melyen Nánó Csaba Kürthy Andrásról írt könyvéről beszélgetünk a címszereplővel!

A 2023-ban a kolozsvári Ábel Kiadó gondozásában és Demény Péter szerkesztésében megjelent, Kürthy András, a rendező című kötet a hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert, Ruzitska József-díjas operarendező több kontinensen átívelő életpályáját mutatja be.

A kötet szerzője, Nánó Csaba Kürthy Andrásról szólva így fogalmaz: „Kürthy szereti és tiszteli a műfajt, Amerikától Kolozsvárig, Pekingig azt akarja megrendezni, amit a zeneszerző írt. (…) Egy jó rendező erre törekszik: meg akarja találni a mű lényegét, úgy, hogy ehhez a lényeghez neki magának is köze legyen. (…) A valóság hatalmas illúziója az, amit a színpadon közvetít, s mindig ragaszkodik az énekesek színvonalához. (…) Hogy kicsoda Kürthy András, az természetesen ebbe a kötetbe sem fért bele. De az olvasó talán kap néhány kulcsot…”

A könyvbemutatón Kürthy Andrással az est moderátora, Saly Noémi beszélget.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Időpont: február 22. csütörtök 17:00

Helyszín: Jókai Anna Szalon (1011 Budapest, Iskola utca 28.) Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

  • Dátum: 2024.02.22.
  • Időpont: 17:00 (Europe/Budapest)
  • Helyszín: Jókai Anna Szalon

Elhelyezkedés:

1011 Budapest, Iskola utca 28.

Kapcsolódó események

Íratkozz fel hírlevelünkre

Legyél az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyd ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyél részese kulturális közösségünknek!

Regisztrációval megerősíted, hogy egyetértesz az Általános Szerződési Feltételeinkkel.