Fenegyerekek – Kiállítás

A Kozák–Stomp gyűjteményből készült válogatás tizenkét kortárs magyar képzőművészre összpontosít. A kiállításon szereplő Alexander Tinei, Birkás Ákos, Bukta Imre, drMáriás, El Kazovszkij, Fajgerné Dudás Andrea, feLugossy László, Gaál József, Nagy Kriszta, Ujházi Péter, Váli Dezső és Verebics Ágnes személyisége, életműve megújította, sokszínűbbé tette a hazai kortárs festészetet. Jelen kiállítás olyan tematikus válogatás, amelyen valamennyi művésztől egy-egy önábrázolás, önarckép szerepel: sorsfordító pillanatok, összegző gondolatok, a legszemélyesebb kitárulkozó vallomások. A kollekció az évtizedek alatt megérlelt szemléletével összekapcsolja a hazai kortárs képzőművészet jelentékeny darabjait, s ezen keresztül hívja fel a figyelmet a műgyűjtés szenvedélyére, annak esztétikai megfontolásaira.

A kiállítást megnyitja: Széplaky Gerda filozófus, esztéta

Kurátor: Nagy Nikolett Colette

A kiállításmegnyitó időpontja: március 28., csütörtök 18:00

Helyszín: Tér-Kép Galéria (1016 Budapest, Krisztina körút 83-85.)

A kiállítás megtekinthető április 26-ig keddtől-szombatig 14-18 óráig.

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

  • Dátum: 2024.03.28. - 2024.04.26.
  • Időpont: 18:00 (Europe/Budapest)
  • Helyszín: Tér-Kép Galéria

Elhelyezkedés:

1016 Budapest, Krisztina krt. 83-85.

Kapcsolódó események

Várnegyed Galéria

Miskolczi 100 – Kiállítás

Íratkozz fel hírlevelünkre

Legyél az elsők között, akik értesülnek kulturális programjainkról! Ne hagyd ki a színes rendezvényeket, koncerteket és művészeti élményeket – legyél részese kulturális közösségünknek!

Regisztrációval megerősíted, hogy egyetértesz az Általános Szerződési Feltételeinkkel.